Konstruksjon av verdens høyeste bygg Kingdom Tower

viktor

Kina holder på å bygge tretten av verdens høyeste bygninger for øyeblikket. Ifølge kineserne skal det være mulig å bygge 1600 meter høye bygninger. Kina står for 13 av de 20 høyeste byggverkene i verden idag.

Blant alle disse ambisiøse byggeprosjektene så finner vi blant annet Shanghai Tower på 632 meter og Financial City i Wuhan. Disse to bygningene ble ferdigstilt allerede nå i høst så de ble klare til å ta i bruk på rekordtid. Uansett så vil rekordhøye Kingdom Tower i Saudi Arabia slå alle tidligere rekorder med sine 1007 meter og hele 200 etasjer. Bygget skulle i utgangspunktet bli 1600 meter men de geologiske forholdene i dette området så var det ikke mulig å bygge et så høyt bygg.

Byggingen av Kingdom Tower

Selve byggingen av verdens høyeste frittstående bygning Kingdom Tower blir satt igang allerede denne uken. Prislappen på dette svært omfattende byggeprosjektet settes på omtrent 10 milliarder norske kroner i utgangspunktet men det er meget godt mulig at det vil bli enda mer kostbart.

På denne måten så rykker verdens tidligere høyeste frittstående bygning “Burj Khalifa” nedover i rekken med sine 173 meter lavere enn Kingdom Tower. Sjefs-arkitekten bak “Burj Khalifa” er Adrian Smith, og han skal nå igang med byggingen av Kingdom Tower. En stor del av lokalbefolkningen protesterer derimot mot byggingen av dette høye bygget og ønsker heller at veier og kloakkanlegg skal prioriteres aller først siden det nylig var flom i området og denne flommen skadet veinettet.

Heldigvis tar myndighetene både veinettet og kloakkanleggene på alvor og ferdigstillelsen av kloakkanlegget er ventet ved utgangen til 2017. Geologer og arkitekter skal samarbeide om å teste materialene grundig før man går igang med byggingen. Materialene vil i all hovedsak bestå av enorme mengder med stål og betong som begge er meget solide materialer.