Hvilken byggeteknikk velger du?

Byggeteknikken innebærer mange valg du skal ta når du skal bygge hus. Byggeteknikk er definert som et ingeniørfag, men i de endelige planene for huset ditt kan det involvere både personlig smak, ingeniørråd og arkitektens tegninger for å danne et helhetlig bilde av hvordan bygget skal se ut og hvilke behov det skal dekke. Så hvordan skal man ta avgjørelser når så mange valg er involvert? Som i mange andre spørsmål som gjelder bygging av hus, gjelder det naturligvis å snakke med de rette fagfolkene. Derfra kan du legge en plan som på mange måter tar mange av valgene for deg.

Moderne nybygget hus

Mange i dag velger for eksempel å bygge tømmerhus, og det valget i seg selv påvirker byggeteknikken. Det er mange gode grunner til å velge tømmer. Fra norske leverandører er det i all hovedsak fornybare og bærekraftige ressurser som benyttes. Selve byggeprosessen krever også langt mindre energi, og restmateriale fra byggingen går til fjernvarme. Tømmerbygg har også en naturlig “pustende” evne, som på samme måte som klær betyr at den sirkulerer luft utenfra og inn på en naturlig måte. Sist men ikke minst – tømmer er fantastisk vakkert. Sett inn tradisjonelle tremøbler, fine Sofaer og en åpen peis, så har du et hjem hvor du er garantert å tilbringe utallige timer med kvalitetstid med familien. Og det er vel det huset handler om?

En annen ting som er verdt å tenke på når du bygger hus er å bygge det for å kreve minst mulig vedlikehold. Grundig forarbeid og dyktige håndverkere er nøkkelen til å få et resultat du kan være fornøyd med i mange år fremover. Bruk internett flittig og les deg opp på håndverkere som har fått gode tilbakemeldinger fra andre. Det er ikke alltid det lønner seg å spare penger – tenk fremover, og se at erfaring og integritet faktisk er verd å betale for. Spar heller ikke penger på materialene.

Moderne hjem i tre

Dine avgjørelser kan være med på å gjøre mye både for strømregningen og klimaet gjennom bevisst arkitektur. Solceller har blitt effektive nok til å ha en verdi også i et land som Norge, hvor solskinn ikke akkurat er garantert. Selvfølgelig ligger den viktigste besparelsen dog i strømmen som aldri brukes. Alt fra varmesystem, isolering og materialer er med på å avgjøre hvor mye energi du forbruker for et komfortabelt liv i huset.