Bygningsarbeid- og planlegging

viktor

I denne artikkelen skal snakke om bygningsarbeid- og planlegging. Det første vi skal nevne er hvilke forskjellige ferdigheter og yrker som trengs for å kunne bygge et bygg. La oss først se på et enkelt prosjekt og hvor pengene kommer fra.

Finansiering

For å kunne bygge et bygg så trenger man penger. På grunn av dette så trenger vi at noen finansierer (altså legger ut penger) for alt det arbeidet som vi trenger å utføre. Vi trenger å betale for materialer, planleggingen og selve utførelsen av arbeidet. Da trenger vi blant annet å betale en prosjektleder som finner frem til pengene og setter ting på plass, og vi trenger også å betale arbeiderne som jobber på selve bygget. Da trenger vi å skaffe penger.

Planlegging

Hva er det som skal til for å lykkes med å planlegge et bygg? Det første vi trenger å gjøre er å få en god oversikt over hvor det er vi skal bygge. Disse bildene kan du få utviklet hos fotoknudsen for en billig og god penge. Det finnes mange forskjellige tips som man trenger å få med seg. Uansett så trenger man en arkitekt for å kunne planlegge et godt bygg. En slik person har blitt utdannet og lært opp nøyaktig til denne delen av prosjektet. Etter at en arkitektur har fått planlagt bygget så blir alle skjemaene, og listen over materialene man trenger gitt over til prosjektlederen.

Herfra så blir all informasjonen videreført til leverandørene av materialet og til arbeiderne som skal utføre selve byggingen.

Utførelsen

Selve utførelsen blir gjort av profesjonelle mennesker, og det er ikke så mye å si om dette. Det viktigste å huske på her derimot er at alle sammen følger et skjema som blir satt opp av prosjektlederen, fordi noen ganger så finnes det ting som må gjøre i riktig rekkefølge innenfor et begrenset tidsrom.

Egen bolig

Dersom du skal gå så langt som å bygge din egen bolig så kan du bare følge de samme trinnene som vi har gått gjennom her, bare at du gjør mesteparten av arbeidet selv. Det er derimot slik at du kommer til å trenge en god del penger, og også en del profesjonell hjelp hvis du ikke er sikker på alle de ferdighetene som trengs for å bygge opp et hus. Dersom du derimot liker en utfordring så er dette strukturen som du kan følge for å lykkes.

Det viktigste å begynne med er altså fundamentet og grunnmuren, og derfor så bør du bestemme hvilken plass du skal bygge huset på. Derfra så bør du bygge strukturen, veggene og taket til slutt. Innsiden tar du på slutten, men husk at du trenger noen til å koble elektrisitet og kloakken til huset.