5 ting du må huske på når badeværelset skal pusses opp

viktor

Å pusse opp badet er ikke helt som å pusse opp andre rom i huset. Badet er ofte det minste rommet i huset, men likevel et av rommene du tilbringer mest tid i. Det å gå inn i på helt nyrenovert bad er luksusfølelse uten like, men veien fra gammelt og skittent til nytt og lekkert kan være lang dersom renoveringsprosessen ikke går på skinner. Her er 5 gode råd til deg som skal oppgradere badeværelset.

 

1.      Sørg for å ha økonomisk slingringsmonn

Å pusse opp badet er en dyr affære, og dessverre blir det ofte dyrere enn planlagt. Skjulte vannlekkasjer som plutselig oppdages, løsninger som ikke fungerer eller rett og slett bare en økonomisk feilberegning er eksempler på ting som kan gå galt. For å unngå at ubehagelige overraskelser tar knekken privatøkonomien, lønner det seg å ha litt slingringsmonn i budsjettet.

 

2.      Ha en gjennomarbeidet plan

En plan som involverer alle aspekter av prosjektet, alt fra hvilken farge det skal være på flisene til hva slags dusjhode du vil ha, må være på plass før du går i gang. Å legge en god, gjennomførbar plan kan være vanskelig for folk som ikke har mye erfaring med å pusse opp, så det kan være smart å få hjelp av en med erfaring.

 

3.      Ikke undervurder betydning av design

Mange tenker kanskje at ”Pytt, har du sett et bad, har du sett dem alle”. Ikke trå i denne fella. Design er en viktig post på programmet, og det er essensielt at du finner noe som passer til akkurat deg, uavhengig av om det er noe som ville passet inn i et interiørmagasin eller ei. Du skal bruke badet hver dag, og det er viktig at du trives der. Usikker på hva du synes er fint? La deg inspirere av fine baderomsmøbler her.

 

4.      Tenk funksjonalitet

Design er viktig, men det skal selvsagt ikke gå på bekostning av funksjonalitet. Velg praktiske løsninger, som gjør at plassen blir maksimalt utnyttet – uansett om du har mye eller lite plass. Det er få ting som er så irriterende som uutnyttet plass på badeværelset.

 

5.      Ikke ta snarveier

Sist, men ikke minst, er det viktig at du ikke undervurderer viktigheten av å ha de praktiske, mer kjedelige tingene på plass. Få profesjonell hjelp til å finne smarte løsninger når det gjelder å få tilstrekkelig med lys, godt vanntrykk og god utluftning. Dette skal være optimalt før badet kan bli perfekt.